Schrikbarend verhaal van de gemeente op informele bijeenkomst van 24 september 2019.

Op dinsdag 24 september organiseerden wij als industrieclub een informele bijeenkomst in Bar & Restaurant At Sea aan de Drontermeerdijk in Dronten .

Daar kwamen de nodige leden op af, maar ook niet leden mochten aanschuiven. De ondernemers die kwamen naar deze bijeenkomst kwamen misschien niet in de laatste plaats omdat de gemeente een heel slecht voornemen heeft met ons als ondernemers. De gemeente is van zin de OZB met maar liefst 48% te verhogen, en dat nadat de OZB in de vorige twee jaren ook al met twee maal 7% verhoogd is. Dit begint wat op willekeur te lijken.

Wethouder Geert Meijering, van Economische Zaken, was ook naar deze vergadering gekomen, wat op zich in hem te prijzen is. Echter de wethouder had weinig goed nieuws voor ons. De wethouder gaf eerst uitleg over de ontstane tekorten en de reden om te bezuinigen en om belastingen te verhogen. “Iedereen zal hier iets van merken” gaf de wethouder aan.

Vanuit de zaal was de kritiek niet mals, en er was weinig compassie als het ging over de gekozen oplossingen die de wethouder ons voorhield. Dit voorstel van 48% verhoging wordt dan ook door geen enkele ondernemer gesteund, en het gevoel als ondernemer van de gemeente Kampen wordt er niet beter op. Het komt er op neer dat de ondernemer moet bloeden voor kostenoverschrijdingen voortkomend uit de zorg.

Daarna gaven Willem van der Haven en Leo Hoksbergen uitleg over het ondernemersfonds wat Industrie Club Kampen wil oprichten, om middels reclamebelasting fondsen te werven voor camerabewaking. Het geld wat betaald wordt aan dit fonds is en blijft van de ondernemers en hier hebben en houden de ondernemers inspraak in over de besteding van deze gelden. Hier was slechts één opmerking vanuit de zaal waarom dit nu moest en wat de daar mee moeten. Het lijkt er op dat dit gedragen wordt. Iedereen kon een formulier invullen met zijn wensen waarvoor dit fonds ook voor gebruikt kon worden. In een volgende bijeenkomst zal dit weer aan de orde komen.

We vergaderden niet alleen er stond ook een heerlijk diner klaar waar ruimschoots van gebruik is gemaakt.

Al met al weer een nuttige avond met mooie interactie, maar wel met een hele dikke zwarte rand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *