Geslaagde Haringparty van de Industrie Club Kampen met grote opkomst en gulle veilingen!

Geslaagde Haringparty van de Industrie Club Kampen met grote opkomst en gulle veilingen!

 

Kampen, 23 juni 2023 – De Industrie Club Kampen (IC) organiseerde gisteren met succes haar jaarlijkse Haringparty. Na eerdere uitstel vanwege onvoldoende vetheid van de haringen, werd al snel een nieuwe datum gevonden en een andere locatie ter beschikking gesteld. De Kamper Botterstichting stelde de deuren van De Koggewerf open en deze locatie bleek zo geschikt, dat de haringparty hier ook de komende jaren zal worden georganiseerd. Met een opkomst van ruim 250 aanwezigen was het een zeer geslaagd evenement, waarbij drie vaatjes haring werden geveild voor uiteenlopende goede doelen.

 

Afbeelding
Foto Tennekes

 

Omstreeks 16:30 uur verwelkomde voorzitter Bert Weever de gasten bij de Kamper Botterstichting, waar ondanks het regenachtige weer een mooie en grote groep zich verenigde. Een verrassende blikvanger was de kotter KP 32, die met drie vaatjes haring aan kwam varen om deze officieel te overhandigen aan de voorzitter.

 

Tijdens het evenement vervulde Michael Bres de rol als veilingmeester. Met de openingsvraag wat het minimale vetpercentage van de haringen moest zijn, werd kennis van de aanwezigen direct zwaar op de proef gesteld. De antwoorden varieerden tussen de 1% en 50%. De haring blijkt een minimaal vetpercentage van 16% te moeten hebben.

Ze liet zich er ook goed om smaken…

 

Het hoogtepunt van de avond was de veiling van drie vaatjes haring. Het eerste vaatje werd gekocht door Hanzeparc Vastgoed en APK Kampen, voor een bedrag van € 1.600,-. De opbrengst hiervan gaat in zijn geheel naar het Ronald McDonald Huis

Het tweede vaatje werd geveild voor een mooi bedrag van € 3.600,-. Bert Weever, samen met twee mede-ondernemers, zorgden ervoor dat deze opbrengst bij Smiling Kids Bali terecht komt.

De klapper was het derde en laatste vaatje. Deze werd voor maar liefst € 11.500,- verkocht. In samenwerking met dertien mede-ondernemers, kocht Bart Weever het vaatje ter ondersteuning van de Kamper Botterstichting.

 

Ondanks het regenachtige weer genoten de aanwezigen van de gastvrijheid van de Kamper Botterstichting, waarbij de totale catering tot in de puntjes werd verzorgd door De Bastaard. Onze Kamper entertainer Jac Ruiten zorgde voor een passende muzikale omlijsting van het evenement. De Industrie Club Kampen kijkt terug op een geslaagde Haringparty met een grote opkomst en royale schenkingen aan goede doelen. Hiermee heeft het dan ook een mooie bijdrage kunnen leveren aan belangrijke initiatieven in deze regio.

foto Tennekes

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *