Camerabewaking

Camerabewaking

 

De Industriële club is druk bezig om camerabewaking te realiseren op terrein Haatland, en de camerabewaking van Spoorlanden – Zendijk over te nemen, omdat de stichting BOSZ hier mee wil stoppen. Het is  keihard gebleken dat camerabewaking werkt omdat de incidenten op Spoorlanden Zendijk enorm veel lager liggen dan op Haatland. Een beter bewijs is er niet. Hetzelfde effect is natuurlijk ook te zien bij de huidige incidenten op Spoorlanden Zendijk ten opzicht van de start 10 jaar terug.

Camerabewaking is noodzakelijk.

Om camera bewaking te financieren wordt gebruik gemaakt van Reclamebelasting. Dit is een belasting die de gemeente int en waarvan de gelden gestort worden op de rekening van twee nieuwe stichtingen die met die gelden de camera bewaking gaan exploiteren. Deze beide stichtingen zijn in oprichting en de ambtelijke weg die bewandeld moet worden om reclamebelasting te mogen innen is in afrondende fase.

Alle ondernemers die reclamebelasting gaan betalen kunnen daarmee kostenloos lid worden van de Industriële Club. Daarmee heeft de ondernemer inspraak op alles rondom de camerabewaking en wordt volwaardig lid waarmee ook netwerkevents bezocht kunnen worden.