Stichting Ondernemersfonds Bedrijventerrein Haatland

Stichting Ondernemersfonds Bedrijventerrein (SOB) Haatland, opgericht in 2022, is de nieuwe beheerorganisatie voor het bedrijventerrein Haatland. Het doel van de stichting is de kwaliteit van het bedrijventerrein Haatland te versterken en (kosten)voordelen voor ondernemers te realiseren.

Veiligheid en camerabewaking

Een belangrijk speerpunt van het SOB is het samen werken aan een veilig en goed onderhouden bedrijventerrein Haatland.

  • Camerabeveiligingssysteem
    De stichting is plannen aan het uitwerken voor een camerabeveiligingssysteem op het bedrijventerrein Haatland. De verwachte oplevering is eind 2024.
  • Groenonderhoud infrastructuur bedrijventerrein Haatland
  • Werkgroep Keurmerk Veilig Ondernemen
    De stichting werkt nauw samen met de gemeente, politie en brandweer in een werkgroep Keurmerk Veilig Ondernemen voor het bedrijventerrein.


Reclamebelasting c.q. investering
Om de financiering van camerabewaking, investeringen in materieel en systeem, en exploitatiebeheer mogelijk te maken, wordt gebruikgemaakt van reclamebelasting. Dit is een belasting die de gemeente int en waarvan de gelden gestort worden op de rekening van het SOB die met deze gelden onder meer camerabewaking gaat investeren en exploiteren. De reclamebelasting keert als het ware terug naar de ondernemers.

Alle ondernemers gevestigd op Haatland, die reclamebelasting betalen, hebben inspraak bij het SOB. Bekijk hier de website.


Lidmaatschap IC
Enige tijd geleden is gecommuniceerd dat bedrijven, gevestigd op Haatland, die reclamebelasting betalen, gratis lid konden worden van de IC. Echter is een gratis lidmaatschap voor onbeperkte tijd niet realistisch gebleken. In september 2023 is door de leden van de IC besloten dat het gratis lidmaatschap beperkt is tot de jaren 2022 en 2023.