Collectieve inkoop elektriciteit en gas

ICKampen is zoals hiervoor al aangegeven bezig om met PMEnergie een faciliteit te bieden om gezamenlijk energie in te kopen tegen gereduceerd tarief.

PM Energie biedt de mogelijkheid om de energiekosten van leden van IC Kampen te verlagen door middel van collectieve inkoop van elektriciteit en gas. Hierbij staan de volgende doelstellingen centraal:
1) Deelnemers ondersteunen met het verlagen van energiekosten.
2) Deelnemers ontzorgen.

De gemiddelde besparing op de levering van energie door collectieve inkoop is circa 20-30%. Voor een middelgroot bedrijf met een elektriciteitsverbruik van 100.000 kWh bedraagt de besparing al gauw € 1.500 per jaar.
Deelnemers machtigen het collectief om namens hen energie in te kopen. Het volume van de ondernemers wordt verzameld in een inkoopbatch. PM Energie schrijft namens de ondernemers een tender uit, waarna energieleveranciers een aanbieding mogen doen.
Vervolgens brengt PM Energie op basis van de aanbiedingen een advies uit aan een (regionale) werkgroep. De werkgroep bestaat uit ondernemers die reeds deelnemen aan het collectief. Achtereenvolgens neemt de werkgroep een inkoopbesluit en draagt PM Energie zorg voor de administratieve afhandeling en communicatie richting de deelnemers.
Het bundelen van krachten en het werken met een regionale werkgroep biedt een aantal mogelijkheden en voordelen:
– Lagere prijzen door marktkennis en volumevoordeel.
– Sterkere regionale binding.
– Kennisdeling.

Van meet af aan is het al mogelijk te profiteren van lage prijzen. In de opstartfase en bij instroom van nieuwe leden adviseert PM Energie namelijk aan te sluiten bij een bestaand collectief. Hierdoor kan er meteen geprofiteerd worden, terwijl de benodigde inzet minimaal is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *