Onderzoek Duurzame Havenontwikkeling Port of Zwolle (POZ)

Onderzoek Duurzame Havenontwikkeling Port of Zwolle (POZ)

Regio Zwolle groeit uit tot de vierde economische topregio van Nederland; een sociaal sterke, circulaire, innovatieve en klimaatbestendige regio. De havenregio Port of Zwolle speelt daarbij een cruciale rol, nu en in de toekomst. Port of Zwolle wil zich daarin ontwikkelen als logistieke hub voor circulaire bedrijvigheid.
In dat kader hebben we onderzoek laten uitvoeren naar de kansen, bedreigingen, haalbaarheid en potentie van die ontwikkeling. Het rapport brengt de veranderopgave in beeld die er op het gebied van de transities qua energie, bouw en voedsel ligt voor onze havens, bedrijven en alle daarbij betrokken organisaties.
De uitkomsten van het onderzoek willen we de komende tijd graag met jullie bespreken. Om te horen wat jullie vinden van de verkregen inzichten. Deze inbreng wordt meegenomen in een bestuurlijke afweging ten aanzien van het rapport en het daarin neergelegde handelingsperspectief. Dit bestuurlijk advies zal in het najaar in de vorm van een Position Paper worden aangeboden aan de drie gemeentelijke colleges en gemeenteraden.
Ter voorbereiding van de eerste besprekingen sturen we jullie hierbij het onderzoeksrapport ‘Duurzame Havenontwikkeling Port of Zwolle’ (d.d. 20APR2022) van het onderzoeksconsortium Stec Groep, New Economy, Panteia & Defacto.
We nodigen jullie van harte uit met ons in gesprek te gaan over het onderzoeksrapport en jullie bevindingen ten aanzien van dit rapport. Geïnteresseerd geraakt? Dan vragen we jullie dit door te geven aan onze projectsecretaris dhr. A. Slegten via A.Slegten@zwolle.nl.

 

Namens en via het bestuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *