Bericht van Kampen Partners: Wereldrecord Knopen leggen!

Er zijn steeds minder mensen die goed kunnen knopen, en daar wil Kampen als maritieme Hanzestad verandering in aanbrengen. Daarom organiseert de stichting Kampen Partners een poging om het wereldrecord Knopen te verbeteren. Voor meer info klik hier.

Kamper partner wil een ieder uitdagen om mee te doen. Dat is sowieso gratis en hartstikke leuk, maar als extra incentive maak je kans om met je team vrijkaartjes te krijgen voor de aansluitende Hanzefest XL avond.

 

Op de boot en op het land

De platte knoop, de mastworp, paalstreek, achtsteek en de schootsteek. Het zijn enkele voorbeelden van knopen die worden gelegd tijdens de recordpoging die plaats zal vinden op het Van Heutszplein, vlakbij de IJsselkade in Kampen. Knopen om je schip mee aan te leggen aan wal, om je zeilen vast te zetten of een vlot mee te maken. Maar ook voor boomhutten en andere dingen komt een stevige knoop goed van pas.

 

350 deelnemers nodig

In 2017 is het wereldrecord om met zoveel mogelijk mensen tegelijk knopen te leggen gevestigd met meer dan 250 mensen. Om het Guinness Book of Records te halen, wil Kampen minstens 350 ‘cursisten’ op het plein verzamelen. Daar krijgen ze een stoomcursus Knopen Leggen van minstens een half uur, inclusief een gratis ‘knopenkoker’. Notaris Harry Goedegebure uit Kampen zal controleren of aan alle voorwaarden wordt voldaan. En daar komt heel wat bij kijken. Er moeten logboeken worden bijgehouden, foto- en filmbeelden worden ingeleverd als bewijsmateriaal en nog veel meer. Maar samen met initiatiefnemers Hester Timmerman, Gerrit van der Veer en Atie Edink hebben we er alle vertrouwen in dat het helemaal goed komt. Als het maar droger is dan tijdens de repetitie die we deden tijdens de opening van het Hanzejaar. Want op 1 april bleef het maar regenen!

 

Waar en wanneer:

Vrijdag 25 augustus. Van Heutszplein in Kampen. Van 14:00uur tot 15:00uur.

 

Aanmelden:

Stuur voor het eind van deze maand juli een mailtje naar r.tameling@kampenpartners.nl met je teamnaam en het aantal teamleden dat meedoet aan de recordpoging. En wie weet gaan jullie dan ’s avonds gratis met het hele team naar het Hanzefest!

 

Hanzefest XL

De recordpoging is onderdeel van het evenement ‘Hanzefest XL’, dat van 25 tot en met 27 augustus plaatsvindt in Kampen. Het is een van de hoogtepunten van het nationale Hanzejaar, dat ook in Kampen groots gevierd wordt. Meer informatie over het programma staat op www.visitkampen.nl.

 

Hartelijke Hanzegroet,

Roeland Tameling, citymarketeer

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *